Lydia Ammerlaan

Ademcoach, Yin Yoga en Pilates docent

Van jongs af aan ben ik altijd met veel plezier bezig geweest met bewegen en gezondheid. Vandaar dat ik docent Gezondheidskunde ben geworden en docent Jazzdans en -Pilates. In de loop der jaren werd het voor mij steeds belangrijker om mensen met plezier te laten bewegen. Alle mensen! Mensen met lichamelijke klachten (een blessure of herstel na een operatie), 80 plussers en/of mensen die zich geestelijk beter en gelukkiger willen voelen.

Ik ben in aanraking gekomen met Yin Yoga in een periode dat het met mijzelf niet zo goed ging. Na mijn bevalling in 2000 ging mijn schildklier te langzaam werken en werd ik chronisch vermoeid. Yin Yoga was het enige wat ik kon doen en het hielp. De rust en stilte deden me goed. Omdat deze klachten jarenlang hebben geduurd en een grote impact hadden op mijn kwaliteit van leven was het belangrijkste voor mij, ik wil me weer fit en gezond voelen!

En dat is gelukkig gelukt! De adem helpt me hierbij, dat is een ding wat zeker is. Na een Tweedaagse Ademtraining voor professionals te hebben gevolgd, voelde ik het meteen. Dít is een krachtige en veelzijdige tool waar ontzettend veel winst mee te behalen is (zowel geestelijk als lichamelijk). Vandaar dat ik de opleiding tot Ademcoach heb afgerond bij Mr. Breath en mijn HypnoBreathwork certificaat heb behaald bij Francesca Sipma.

Ik wil graag iets overdragen, mensen helpen en enthousiast maken. Wat ik ontzettend belangrijk vind is persoonlijke aandacht en humor. In mijn lessen kijk ik dan ook naar wat er mogelijk is voor jou. Zodat jij, ongeacht een blessure of beperking, altijd met plezier mee kan doen. En plezier in het leven, dat wil toch iedereen? Je gezond en fit voelen, je vrij voelen, in vertrouwen en in verbinding met jezelf en de wereld om je heen.

Ik hoop jou hierbij te mogen helpen.