Hennie Lodewijk

Pilates en Yin Yoga docent, visagiste

Al zo lang ik me herinner dans ik liever dan dat ik loop of zit. Niet zo gek dus dat ik iets met dansen en bewegen ben gaan doen. Ik ben Hennie Lodewijk, een creatieve 42 jarige vrouw met passie voor muziek en dansen.

Op mijn 18e ging ik op Jazzdans en een paar jaar later ben ik begonnen met het geven van Aerobics- en Steplessen. Ik vond en vind het superleuk om pasjes en oefeningen te bedenken en het vervolgens anderen te leren. Op mijn 34ste ben ik gestopt met lesgeven omdat ik een fulltime baan kreeg in de cosmetica en ik het helaas niet meer kon combineren.

Naast het dansen heb ik nog een andere passie en dat is make-up. Ik ben ook Visagiste, dat doe ik twee dagen in de week bij Omrop Fryslân. Drie jaar geleden werd ik gevraagd om Pilates te gaan geven. Eerlijk gezegd dacht ik dat Pilates best wel saai zou zijn. Nou, daar ben ik snel op terug gekomen. Wat een mooie vorm van bewegen. Pilates moet je niet zíen, maar doen! Je gaat echt terug naar de basishouding en vanuit daar werken op een rustige en gecontroleerde manier. Ik vergelijk het weleens met ballet, maar dan zittend of liggend.

Ik werd al snel super enthousiast en ik heb er een nieuwe passie bij. Of eigenlijk twee, want daarnaast kwam ik in aanraking met Yin Yoga. Weer heel anders dan Pilates, maar toch heeft het ook raakvlakken, want het zijn beide rustige en ontspannende lessen. Pilates is alleen actiever en richt zich meer op spierversterking.

Ik was dan ook heel erg blij dat ik “Op het Vliet” kwam werken met deze twee lesvormen als basis. Op dit moment geef ik hier Body & Mind. Een geweldige les waarin we Pilates en Yin Yoga combineren. Het is lesgeven op een mooie en rustige locatie en ik hoop dat ik hier nog heel lang mooie lessen blijf geven!